Hoax sau nu?

De câteva ore circulă pe Facebook o postare a site-ului http://sarbatorifericite2015.com/, prin care suntem invitați să participăm la un ”concurs” prin care să câștigăm un coș de cumpărături în valoare de 800 de lei, oferit ca sponsorizare de cele mai mari firme de producere, distribuire și vânzare de produse alimentare din România, după cum puteți observa din fotografia de mai jos.

Campanie voucher cump 800 lei 2

La accesarea link-ului apărea un slot ca la ”păcănele” la care aveai dreptul la trei încercări. Dacă nimereai coșul de cumpărături erai trimis spre o altă pagină unde trebuia să dai Like evenimentului respectiv, Share pe pagina personală, și Share pe cinci grupuri pe care erai activ. Apoi apărea o pagină în care completai datele personale, cu nume, prenume, data nașterii, adresa fizică, codul poștal și adresa de e-mail. La apăsarea pe butonul Trimite mai apărea o fereastră din care erai invitat să alegi dintr-o listă de cinci-șase link-uri pentru a putea valida formularul cu datele personale. Bineînțeles, aceste link-uri erau către pagini cu reclame, un chestionar tâmpit de genul ”Cât ești de deștept” la care trebuia să plătești prin telefon pentru a primi un rezultat aberant (n-am trimis mesaj și nici n-am plătit nimic, în caz că vă întrebați) și altele, pe care n-am mai apucat să le deschid, sau care la deschidere nu se încărcau.

La ora la care m-a sunat un apropiat să mă întrebe ceva legat de acest ”joc”, 17:25 în data de 10.12.2015, site-ul nu mai este accesibil.

Și mă întreb care o fi din cauza:

  • au intrat foarte multe persoane să-și încerce norocul la un coș de cumpărături în valoare de 800 de lei, adică un salariu minim pe economie (în mână);
  • a fost blocat pentru că este, de fapt, o mizerie prin care încearcă unii să facă o bază de date cu nume și adrese fizice și adrese de e-mail pe care să le vândă ulterior.

Am reușit să fac Print Screen doar părții cu datele personale.

Campanie voucher cump 800 lei

Deci, hoax sau nu?

snm.

7 comments

  1. Of… deştept cel care a gândit-o. E normal că ei adună date ca pe urmă să fie bombardaţi toţi cu reclame. Am mai văzut una cu cartuşe de Kent. Cam tot atâţia paşi trebuie urmaţi ca să… ca să nu ştiu ce că nu am dat click 😀

    Liked by 1 person

    1. Asta cu Kent-ul e recentă? Poți să-mi dai un link? Vreau să verific.

      Like

      1. Pfuai… greu cu linkul. Dar te anunţă că Kent sărbătoreşte 35 de ani în România şi îşi premiază clienţii cu cartuşe de Kent. E recentă, da, acum circulă. Dai click, apoi nu ştiu la câte întrebări răspunzi apoi distribui pe 5 grupuri. Restul e… tăcere că nu am ajuns până acolo. Dacă ai cont pe FB e imposibil să nu o găseşti pe undeva postată…

        Liked by 1 person

      2. O să caut. Seamănă ca pași cu aceasta.

        Like

  2. Este. Şi mulţi omuleţi nu îşi dau seama de ţeapă şi introduc absolut toate datele şi le mai şi trimit.

    Liked by 1 person

  3. Eu cred doar în coșul mare/mic pe care pot să-l ofer familiei mele…ATÂT !
    Prostituția asta de pe bloguri cu promovări de produse, cu reclame, likeuri…mă dezgustă. Cu siguranță că apar și tot felul de șarlatanii.

    Liked by 2 people

Leave a comment

Ciobanul de azi

A farm girl with a book in her pocket and a camera over her shoulder

tibicodorean.ro

scame din buricul minții

Țărăncuța Veselă

Bine-ai venit la mine-n sat!

Cabal in Kabul

Cabal in Kabul

Goran Mrakic

The spirit is frequency, the blood is fuel. Everything else is rock & roll.

Marius Sescu

Blog de marketing si comunicare

Alina Gheorghe

Voința, cheia succesului!

Jurnal de Bucovina

"Un săptămânal al normalităţii şi firescului"

Herpetofauna României

Despre reptile și amfibieni, cu Vlad Cioflec

Texte pe față

Zic ce-am de zis

SPPS Easy Learning

Just another WordPress.com site

Despre oameni și proiecte mișto

Sunt om de comunicare și PR. Caut povești, oameni, experiențe. Îmi place să descopăr și să promovez inițiative și proiecte care ne fac viața mai frumoasă. Și-mi place să scriu despre ele. Sper să vă placă să le citiți.

Dr. Eric Perry’s Blog

Motivate | Inspire | Uplift

Andrei Lasc

Om între oameni

tipadelabanca

Dvs cu ce bancă lucrați?

lamineacasacom.wordpress.com/

We can not change what happened. But we can change how we relate to it!

askofelia.wordpress.com/

Ellegance is an attitude.

SonyaRed's Blog

Micul meu colt cu 'pitici'

hoinaru.ro

Un blog de Alex Ciucă

Sergiu Somesan

Proza fantastica si SF

costin.ro

blog personal

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

Străina de la nord

despre învingători și învinși, despre mine, despre tine și punctul care o ia de la capăt.

O Mărie

"Life is hard, kiddo. You gotta be harder"