Scrisoare pentru România

Un site întreținut de românii din Norvegia, Jurnal de Nord, organizează un concurs, ”Gânduri pentru România”, organizat cu prilejul Zilei Nationale – 1 Decembrie.

tricolor-acuarele-300x200

Foto de Melania Eliza, participantă la concurs.

”La concurs poate participa oricine locuiește în Scandinavia (Norvegia, Suedia, Danemarca și Finlanda), indiferent de naționalitate sau de vârstă. Concursul constă în redactarea unei scrisori, de minim o pagină A4 de computer (mărimea fontului de 14), adresată României. Scrisoarea poate fi redactată în limba română, engleză sau o limbă scandinavă. În scrisoare poate fi evocat un moment petrecut în România, un loc anume, o amintire etc; poate fi adresată unei persoane dragi, unei personalități, unui om politic, țării în sine etc; scrisoarea poate fi un sfat, un regret, o promisiune, un pamflet, o atenționare etc.”

Simona Madalina: ”Dragă Românie, îţi scriu aceste rânduri în speranţa că poate în acest mod te vei trezi, pentru că prea mult te-ai odihnit, destul te-ai lăsat umilită, lovită de cei care te-au vrut şi încă te vor pierită.

Costi Paraschiv: ”Draga mea Românie, de zece ani fac naveta între tine și lumea largă. De trei ori m-am întors la tine și niciodată nu ai vrut să mă ții alături.

Melania Eliza: „Îmi îndrept gândurile dragi către TINE, Ţara mea dragă, pentru că mi-e atât de dor de tine. Un dor care se duelează frustrant cu măsurarea timpului, prin paşii mei şi sufletul meu.

George Alexander: ”N-am stiut niciodată să-ți spun cât de mult te iubesc… Nu-i adevărat că nu-i pasă nimănui de Tine! Te-am văzut întristată si m-am retras în singurătatea mea

Elisa Dumitrașcu: ”Se-apropie miezul nopții. Ies din clădirea firmei și traversez strada profitând că traficul e aproape inexistent. E multă liniște și răcoare. Fiindcă mai devreme a plouat, iluminatul stradal transformă orice picătura de ploaie în diamante rotunde. Sau ovale. Ca-ntr-un basm al copilăriei.

Liliana Cecilia: ”De ce spun acest lucru ? Deși această țară are potențial economic susținut, în suflet te simți ca nicăieri, apartenența sufletească din punctul meu de vedere este tot acolo, în alt nicăieri din care-am plecat . Suntem oameni fără apartenență, oameni ce nu-și mai recunosc rădăcinile, oameni melancolici, triști și bolnavi în suflet, cam asta e generația zilelor noastre și trebuie să avem cutezanța de-a ieși în față și a puncta toate aceste lucruri.

snm.

One comment

  1. Cred că este singurul imn național care își îndeamnă poporul să se trezească…Pană acum n-a reușit. Poate, cine știe, te pomenești că ne trezim din pumni ?!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Ciobanul de azi

A farm girl with a book in her pocket and a camera over her shoulder

tibicodorean.ro

scame din buricul minții

Țărăncuța Veselă

Bine-ai venit la mine-n sat!

Cabal in Kabul

Cabal in Kabul

Goran Mrakic

The spirit is frequency, the blood is fuel. Everything else is rock & roll.

Marius Sescu

Blog de marketing si comunicare

Alina Gheorghe

Voința, cheia succesului!

Jurnal de Bucovina

-un saptamanal al normalitatii si firescului-

Herpetofauna României

Despre reptile și amfibieni, cu Vlad Cioflec

Texte pe față

Zic ce-am de zis

SPPS Easy Learning

Just another WordPress.com site

Despre oameni și proiecte mișto

Sunt om de comunicare și PR. Caut povești, oameni, experiențe. Îmi place să descopăr și să promovez inițiative și proiecte care ne fac viața mai frumoasă. Și-mi place să scriu despre ele. Sper să vă placă să le citiți.

Dr. Eric Perry’s Blog

Motivate | Inspire | Uplift

Andrei Lasc

Om între oameni

tipadelabanca

Dvs cu ce bancă lucrați?

lamineacasacom.wordpress.com/

We can not change what happened. But we can change how we relate to it!

askofelia.wordpress.com/

Ellegance is an attitude.

SonyaRed's Blog

Micul meu colt cu 'pitici'

hoinaru.ro

Un blog de Alex Ciucă

Sergiu Somesan

Proza fantastica si SF

costin.ro

blog personal

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

Străina de la nord

despre învingători și învinși, despre mine, despre tine și punctul care o ia de la capăt.

O Mărie

"Life is hard, kiddo. You gotta be harder"

%d bloggers like this: