Reacții

La postarea despre peștișorii din bol a Prințesei Urbane (http://www.printesaurbana.ro/2013/02/un-pestisor-de-aur-intr-un-bol.html), Marcel spunea următoarele:

MARCEL

uite cum e pe gustul meu comentariul asta.

cam tot ce face omul o face ca sa se scarpine cu stanga pe dreapta. mai ales, mai ales, in marile orase. singurii care nu au facut asta, si au fost declarati salbatici si lichidati aprox cu totii au fost indienii americani.

sa facem o mica evidenta. La oras nu mai exista spatii verzi, si doamne fereste iarba, flori sau copaci. Exista doar locuri cu potential de construit. Cat mai mult daca se poate. Daca avem un copac, nu e bun, pe principiul ca, vai domle se caca vrabiile pe masina mea, masina mea e plina de polen, sau de fructe sau mai stiu eu . pe urma nu e bine ca daca ai un copac, fac pasarile cuib in el, si te trezesc dimineata. asa ca punem drujba pe el si da-i…. si vara ne miram de ce nu face fata aerul conditionat si pica si reteaua de electricitate. ( in conditiile in care electricitatea este generata o mare parte hidro si copacul genereaza cea mai mare cantitate de apa)

Nu tinem cont de speciile care ne ajuta, si majoritatea speciilor, care le creste omul ca si pestii si pasarile din colivie, sunt de fapt, pur decorative. Am vazut oameni innebuniti sa scoata un greiere din apartament, pentru ca de…. canta. si mai arata si ca un gandac.

Oameni care se planga ca vai ii mananca tantarii dupa ce au dat jos pasarile care faceau caca pe masina, sau ca brusc au alergii din cauza lipsei filtrarii aerului poluat.

Oameni care nu inteleg ca o supra-populatie de caini, e mai periculoasa decat o supra-populatie de gugustiuci sa zicem. Dar cainii sunt draguti si ne ling si nu sunt ca pasarile alea scarboase care urla toata ziua.

Si pe urma venim cu peisagistica, si cu amenajare de nu stiu care, in care tot asa copacii lipsesc, pasarile, veveritele, etc-uri de astea minuscule. Si mai facem si mono cultura agricola. Adica noi pe un petec de pamant, creste ( si acum multumita geneticii chiar se poate) nici mai mult nici mai putin, decat o singura…o singura planta. Chit ca e grau, ovaz, porumb, o singura planta in tot lanul. Dar vreme miere sanatoasa pe urma.

Oamenii tind sa faca ordine in jungla (app 98% din retetele de medicamente sunt sintetizate din jungla) si dezordinea mamei natura, si totul se intoarce impotriva lor. Imi place un proverb indian, care spune asa, „cand ultimul copac va fi taiat, ultimul rau va fi otravit si ultimul peste va fi pescuit, omenirea isi va da seama ca banii nu se pot manca”

si totusi credeam ca Avatar o sa aiba un impact mai mare asupra publicului. din pacate m-am inselat teribil.

tree of souls

Țin să-i mulțumesc.

snm.

One comment

  1. Eu am gasit solutia…HAIDE LA TARA…cu tot ce presupune acest pas…

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Ciobanul de azi

A farm girl with a book in her pocket and a camera over her shoulder

tibicodorean.ro

scame din buricul minții

Țărăncuța Veselă

Bine-ai venit la mine-n sat!

Cabal in Kabul

Cabal in Kabul

Goran Mrakic

The spirit is frequency, the blood is fuel. Everything else is rock & roll.

Marius Sescu

Blog de marketing si comunicare

Alina Gheorghe

Voința, cheia succesului!

Jurnal de Bucovina

-un saptamanal al normalitatii si firescului-

Herpetofauna României

Despre reptile și amfibieni, cu Vlad Cioflec

Texte pe față

Zic ce-am de zis

SPPS Easy Learning

Just another WordPress.com site

Despre oameni și proiecte mișto

Sunt om de comunicare și PR. Caut povești, oameni, experiențe. Îmi place să descopăr și să promovez inițiative și proiecte care ne fac viața mai frumoasă. Și-mi place să scriu despre ele. Sper să vă placă să le citiți.

Dr. Eric Perry’s Blog

Motivate | Inspire | Uplift

Andrei Lasc

Om între oameni

tipadelabanca

Dvs cu ce bancă lucrați?

lamineacasacom.wordpress.com/

We can not change what happened. But we can change how we relate to it!

askofelia.wordpress.com/

Ellegance is an attitude.

SonyaRed's Blog

Micul meu colt cu 'pitici'

hoinaru.ro

Un blog de Alex Ciucă

Sergiu Somesan

Proza fantastica si SF

costin.ro

blog personal

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

Străina de la nord

despre învingători și învinși, despre mine, despre tine și punctul care o ia de la capăt.

O Mărie

"Life is hard, kiddo. You gotta be harder"

%d bloggers like this: