Chocolate Chip Cookies sau Dulciuri pentru suflet

Într-una din zilele trecute (abia acum îmi dau seama câte au trecut și n-am scris), am citit postarea asta și mi-am spus că ar fi grozav să fac și eu deja celebrele Chocolate chip cookies.

Așa că m-am pus pe tradus rețeta și mi-a ieșit cam așa ceva:

 

CAM13810 CAM13811 CAM13813 CAM13814 CAM13816

Desigur, am cam ars prima tură, a doua a ieșit minunat (după cum se vede din fotografii), iar a treia s-a bronzat nițel.

Per total au fost foarte buni, inclusiv cei puțin arși.

 

O rețeta apropiată de traducerea mea este următoarea:

Timp de coacere: 10-12 minute

Cantitate: cca. 50 bucăți medii

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • 250 g ciocolată amăruie
  • opțional 100 g nuci măcinate
  • 225 g unt la temperatura camerei (eu am pus mai puțin)
  • 150 g zahar alb
  • 160 g zahar brun fin (eu am pus doar alb, nu aveam zahăr brun în casă)
  • 2 ouă mari
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 1 linguriță esență rom
Mod de preparare

Cuptorul se încălzește la 190 C.

Tăiați ciocolata în cubulețe mici de 5 mm sau dacă găsiți, puteți folosi fulgi de ciocolată (chocolate chips).

Făina se amestecă cu sarea și bicarbonatul de sodiu într-un bol.
În alt bol, untul se bate cu mixerul până devine cremos. Peste unt, se adaugă zahărul alb și cel brun și se mixează până obțineți o consistență pufoasă. Se adaugă apoi ouăle, unul câte unul și se mixează bine. Puteți pune acum esențele de rom și vanilie. Adăugați jumătate din cantitatea de făină și amestecați ușor. Adăugați apoi bucățelele de ciocolată, restul de făina, eventual nucile și amestecați până se încorporează făina.

Cu ajutorul unei lingurițe formați mici grămăjoare de aluat sau în palmele umede formați biluțe și puneți-le într-o tavă cu hârtie de copt, la distanță de cam 3 cm una de alta, pentru că ele se vor extinde în cuptor. Eu aranjez cam 12 fursecuri într-o tavă.

Cât timp coaceți prima tavă puneți aluatul în frigider, pentru că este bine ca acesta să fie mai tare. Este bine să folosiți două tăvi dacă aveți, pentru a răci una dintre ele, în timp ce o băgați la cuptor pe cealaltă.

Fursecurile se bagă la cuptor pentru 8-10 minute (depinde și de mărime), până marginile sunt ușor aurii. Chiar dacă par încă moi în centru, nu le lăsați mai multe de 12 minute pentru că vor ieși tari, iar ele trebuie să fie moi înăuntru și ușor crocante pe margini. Lăsați fursecurile să se răcească și apoi scoateți-le din tavă.

snm.

One comment

  1. Sunt sigură că ți-au ieșit delicioase. Te așteptăm să mai încerci și alte rețete de pe blogul nostru!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Ciobanul de azi

A farm girl with a book in her pocket and a camera over her shoulder

tibicodorean.ro

scame din buricul minții

Țărăncuța Veselă

Bine-ai venit la mine-n sat!

Cabal in Kabul

Cabal in Kabul

Goran Mrakic

The spirit is frequency, the blood is fuel. Everything else is rock & roll.

Marius Sescu

Blog de marketing si comunicare

Alina Gheorghe

Voința, cheia succesului!

Jurnal de Bucovina

-un saptamanal al normalitatii si firescului-

Herpetofauna României

Despre reptile și amfibieni, cu Vlad Cioflec

Texte pe față

Zic ce-am de zis

SPPS Easy Learning

Just another WordPress.com site

Despre oameni și proiecte mișto

Sunt om de comunicare și PR. Caut povești, oameni, experiențe. Îmi place să descopăr și să promovez inițiative și proiecte care ne fac viața mai frumoasă. Și-mi place să scriu despre ele. Sper să vă placă să le citiți.

Dr. Eric Perry’s Blog

Motivate | Inspire | Uplift

Andrei Lasc

Om între oameni

tipadelabanca

Dvs cu ce bancă lucrați?

lamineacasacom.wordpress.com/

We can not change what happened. But we can change how we relate to it!

askofelia.wordpress.com/

Ellegance is an attitude.

SonyaRed's Blog

Micul meu colt cu 'pitici'

hoinaru.ro

Un blog de Alex Ciucă

Sergiu Somesan

Proza fantastica si SF

costin.ro

blog personal

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

Străina de la nord

despre învingători și învinși, despre mine, despre tine și punctul care o ia de la capăt.

O Mărie

"Life is hard, kiddo. You gotta be harder"

%d bloggers like this: