Într-una din zilele trecute (abia acum îmi dau seama câte au trecut și n-am scris), am citit postarea asta și mi-am spus că ar fi grozav să fac și eu deja celebrele Chocolate chip cookies.
Așa că m-am pus pe tradus rețeta și mi-a ieșit cam așa ceva:
Desigur, am cam ars prima tură, a doua a ieșit minunat (după cum se vede din fotografii), iar a treia s-a bronzat nițel.
Per total au fost foarte buni, inclusiv cei puțin arși.
O rețeta apropiată de traducerea mea este următoarea:
Timp de coacere: 10-12 minute
Cantitate: cca. 50 bucăți medii
Ingrediente
- 300 g făină
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 250 g ciocolată amăruie
- opțional 100 g nuci măcinate
- 225 g unt la temperatura camerei (eu am pus mai puțin)
- 150 g zahar alb
- 160 g zahar brun fin (eu am pus doar alb, nu aveam zahăr brun în casă)
- 2 ouă mari
- 1 linguriță esență vanilie
- 1 linguriță esență rom
Cuptorul se încălzește la 190 C.
Tăiați ciocolata în cubulețe mici de 5 mm sau dacă găsiți, puteți folosi fulgi de ciocolată (chocolate chips).
Făina se amestecă cu sarea și bicarbonatul de sodiu într-un bol.
În alt bol, untul se bate cu mixerul până devine cremos. Peste unt, se adaugă zahărul alb și cel brun și se mixează până obțineți o consistență pufoasă. Se adaugă apoi ouăle, unul câte unul și se mixează bine. Puteți pune acum esențele de rom și vanilie. Adăugați jumătate din cantitatea de făină și amestecați ușor. Adăugați apoi bucățelele de ciocolată, restul de făina, eventual nucile și amestecați până se încorporează făina.
Cu ajutorul unei lingurițe formați mici grămăjoare de aluat sau în palmele umede formați biluțe și puneți-le într-o tavă cu hârtie de copt, la distanță de cam 3 cm una de alta, pentru că ele se vor extinde în cuptor. Eu aranjez cam 12 fursecuri într-o tavă.
Cât timp coaceți prima tavă puneți aluatul în frigider, pentru că este bine ca acesta să fie mai tare. Este bine să folosiți două tăvi dacă aveți, pentru a răci una dintre ele, în timp ce o băgați la cuptor pe cealaltă.
Fursecurile se bagă la cuptor pentru 8-10 minute (depinde și de mărime), până marginile sunt ușor aurii. Chiar dacă par încă moi în centru, nu le lăsați mai multe de 12 minute pentru că vor ieși tari, iar ele trebuie să fie moi înăuntru și ușor crocante pe margini. Lăsați fursecurile să se răcească și apoi scoateți-le din tavă.
snm.
Sunt sigură că ți-au ieșit delicioase. Te așteptăm să mai încerci și alte rețete de pe blogul nostru!
LikeLike