Guillaume Musso – salvează-mă

Salvează-mă e un roman bine structurat, cu multe întorsături de situație și un final diferit de ceea ce mi-am imaginat eu. Dar, ar trebui să mă obișnuiesc cu stilul lui Guillaume Musso, pentru că este deja a treia carte scrisă de el pe care o citesc în decursul unei jumătăți de an.

În Salvează-mă descoperim oameni deosebiți, oameni care suferă, oameni care, până la urmă, își găsesc alinarea și liniștea pe care o așteptau.

Juliette e dezamăgită de viața la New York. Orașul nu a primit-o cum s-a așteptat. Dorea să devină actrița, dar acest lucru nu s-a întâmplat. La sfârșitul unei perioade de cinci ani în care visul ei nu s-a conturat, e decisă să părăsească America pentru a se întoarce acasă, la Paris.

Sam e doctor specializat într-un domeniu al psihiatriei, revenirea din șoc,  la unul dintre cele mai bune spitale din oraș, dar viața lui privată e un dezastru: soția lui, Federica, se sinucisese în urmă cu un an, fiind gravidă. Dar, deși era atât de bun în a-și ajuta pacienții, Sam nu reușește să treacă peste drama sa familială.

Cu două zile înainte ca Juliette să se îndrepte spre ceea ce i se părea o recunoaștere a înfrângerii sale, împrumută unul dintre costumele colegei sale de apartament și se îndreaptă spre Broadway pentru a merge la un spectacol.

O tânără zăpăcită, un doctor distras și un accident evitat fac ca cei doi să se cunoască, dar în același timp să se și mintă între ei: Juliette se prezintă ca fiind avocat, iar Sam spune că încă este căsătorit. Aceste mici neadevăruri îi fac pe cei doi să fie reticenți unul cu celălalt . Însă, după o despărțire care nu mai anunța nimic, Juliette decide să îl caute pe Sam.

Vor urma două zile încântătoare, apoi o despărțire. Juliette se urcă în avion, iar Sam rămâne în aeroport gândindu-se cum ar fi viața lui cu ea. După o jumătate de oră, vestea că avionul în care se afla tânăra a explodat în zbor îl împietrește de groază.

Întâlnirea cu Grace Costello, fost polițist, îl va face pe Sam să intre într-un joc periculos, al bandelor și al drogurilor, pentru a afla un adevăr demult îngropat, pentru a-și salva iubita și pentru a-și regăsi pacea interioară.

salveaza-ma

snm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Ciobanul de azi

A farm girl with a book in her pocket and a camera over her shoulder

tibicodorean.ro

scame din buricul minții

Țărăncuța Veselă

Bine-ai venit la mine-n sat!

Cabal in Kabul

Cabal in Kabul

Goran Mrakic

The spirit is frequency, the blood is fuel. Everything else is rock & roll.

Marius Sescu

Blog de marketing si comunicare

Alina Gheorghe

Voința, cheia succesului!

Jurnal de Bucovina

-un saptamanal al normalitatii si firescului-

Herpetofauna României

Despre reptile și amfibieni, cu Vlad Cioflec

Texte pe față

Zic ce-am de zis

SPPS Easy Learning

Just another WordPress.com site

Despre oameni și proiecte mișto

Sunt om de comunicare și PR. Caut povești, oameni, experiențe. Îmi place să descopăr și să promovez inițiative și proiecte care ne fac viața mai frumoasă. Și-mi place să scriu despre ele. Sper să vă placă să le citiți.

Dr. Eric Perry’s Blog

Motivate | Inspire | Uplift

Andrei Lasc

Om între oameni

tipadelabanca

Dvs cu ce bancă lucrați?

lamineacasacom.wordpress.com/

We can not change what happened. But we can change how we relate to it!

askofelia.wordpress.com/

Ellegance is an attitude.

SonyaRed's Blog

Micul meu colt cu 'pitici'

hoinaru.ro

Un blog de Alex Ciucă

Sergiu Somesan

Proza fantastica si SF

costin.ro

blog personal

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

Străina de la nord

despre învingători și învinși, despre mine, despre tine și punctul care o ia de la capăt.

O Mărie

"Life is hard, kiddo. You gotta be harder"

%d bloggers like this: