Guillaume Musso – și după…

O carte care te face să te gândești la sacrificiu și abnegație.

si dupa... - Guillaume Musso

Un avocat de succes, Nathan, urmează să-și afle adevăratul sens al trăirii pe pământ.

După o copilărie fericită, dar într-o familie săracă, ajunge să își facă studiile în drept și să devină un foarte bun avocat. Se căsătorește cu Mallory, pe care o știe din copilărie. E iubirea vieții lui, dar moartea celui de-al doilea copil, Sean, îl face să se adâncească tot mai mult în muncă și să se depărteze de ea. Ajung la divorț deși el încă o iubește mult  și mai au o fiică împreună, Bonnie.

La 8 ani Nathan a fost foarte aproape să moară, Mallory căzuse în apa lacului de lângă casa ei, iar el sărise după ea să o ajute să iasă. Din păcate, el nu mai reușise să iasă singur la suprafață. Accidentul nu a făcut decât să strângă și mai tare legătura dinter cei doi copii, iar apoi adolescenți fiind, și-au dat seama că nu pot trăi unul fără celălalt.

Deși Jeffrey, tatăl lui Mallory se împotrivește relației celor doi, Mallory nu-l ascultă și continuă să-l întâlnească pe Nathan. Se căsătoresc și au o viață frumoasă, punctată de nașterea fetiței lor Bonnie și apoi de cea a lui Sean. Însă, Sean moare în somn la câteva luni și toată fericirea dispare, în locul ei făcându-și loc disperarea și reproșurile către propria persoană din partea fiecăruia.

Mallory își îndreaptă toată puterea de lucru către acțiunile de binefacere, în timp ce Nathan se mută la New York și urcă pe scara socială a avocaturii. E cel mai bun, dar e singur.

Într-o zi se întâlnește la birou cu doctorul Garrett Goodrich care îl previne că în lume există Mesageri, persoane speciale care îi ajută pe ceilalți să treacă în lumea cealaltă. Astfel, Nathan devine conștient de propria moarte și încearcă să își aranjeze viața în așa fel încât dispariția lui să se producă ”având lucrurile în ordine”.

Însă, un accident în care e implicat socrul lui îi schimbă puțin planurile. Știindu-se aproape de moarte, decide că cel mai bun lucru pe care-l poate face acum e să ia asupra lui vina de a fi lovit un copil pe b.

Însă lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum ne-am închipuit că sunt. Cel ce trebie să moară nu este el, iar sarcina unui Mesager nu este niciodată simplă.

snm.

PS: Această carte a fost ecranizată în 2008, sub titlul ”Afterwards” cu Romain Duris, John Malkovich și Evangeline Lilly în rolurile principale și regizat de Gilles Bourdos. Desigur, în film, anumite lucruri sunt schimbate, dar sper că nu prea mult. Nu am văzut încă filmul și sper să nu mă dezamăgească.

Reece Thompson, Carlo Mestroni, Evangeline Lilly, Sara Waisglass, Glenda Braganza – See more at: http://www.filmebunesub.com/2013/07/afterwards-2008-online-subtitrat.html#sthash.6wyNikra.dpuf

 

2 comments

 1. Ninulescu · · Reply

  Moare avocatul in cele din urma ? :))) Daca moare e cu happy end, si mie imi plac cartile cu happy end in care smecherii si mafiotii mor la final !…
  Am citit o carte unde la final murea un notar… mi-a placut atat de mult incat de fiecare data cand un notar imi cerea un sac de bani in schimbul unei simple bucati de hartie stampilata … citeam finalul cartii si scapam de depresie si de dorinta de sinucidere.

  Like

  1. Nu o sa-ti spun, ar strica farmecul povestirii. Pot insa sa-ti trimit cartea sa o citesti. Mie mi-a placut.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Ciobanul de azi

A farm girl with a book in her pocket and a camera over her shoulder

tibicodorean.ro

scame din buricul minții

Țărăncuța Veselă

Bine-ai venit la mine-n sat!

Cabal in Kabul

Cabal in Kabul

Goran Mrakic

The spirit is frequency, the blood is fuel. Everything else is rock & roll.

Marius Sescu

Blog de marketing si comunicare

Alina Gheorghe

Voința, cheia succesului!

Jurnal de Bucovina

-un saptamanal al normalitatii si firescului-

Herpetofauna României

Despre reptile și amfibieni, cu Vlad Cioflec

Texte pe față

Zic ce-am de zis

SPPS Easy Learning

Just another WordPress.com site

Despre oameni și proiecte mișto

Sunt om de comunicare și PR. Caut povești, oameni, experiențe. Îmi place să descopăr și să promovez inițiative și proiecte care ne fac viața mai frumoasă. Și-mi place să scriu despre ele. Sper să vă placă să le citiți.

Dr. Eric Perry’s Blog

Motivate | Inspire | Uplift

Andrei Lasc

Om între oameni

tipadelabanca

Dvs cu ce bancă lucrați?

lamineacasacom.wordpress.com/

We can not change what happened. But we can change how we relate to it!

askofelia.wordpress.com/

Ellegance is an attitude.

SonyaRed's Blog

Micul meu colt cu 'pitici'

hoinaru.ro

Un blog de Alex Ciucă

Sergiu Somesan

Proza fantastica si SF

costin.ro

costin cocioabă - blog personal

Dana Fodor Mateescu

Poveștile mele sunt vii și mă scot din minți. Mă rod pe dinăuntru. Le cert și le iubesc, le mângâi, apoi le gonesc, le ucid și le readuc la viață. Sunt ale mele. Uneori, mă îmbracă de sus până jos, mi se prind în păr, la gât și pe fiecare deget. Eu însămi sunt o poveste.

Străina de la nord

despre învingători și învinși, despre mine, despre tine și punctul care o ia de la capăt.

O Mărie

"Life is hard, kiddo. You gotta be harder"

%d bloggers like this: