Și cu spanac

A venit primăvara și pe colțul nostru de țară și au ieșit afară urzicile și leurda în lunci și legumele în solarii. Așa că am început să facem mâncărici de sezon, bogate în fibre, minerale și vitamine. Astăzi a venit rândul unor tocinei verzi.

Rețeta mamei:

  • 1 grămadă urzici fierte
  • 1 legătură spanac

  • 1 legătură ceapă verde

  • 1 cățel de usturoi sau o legătură de leurdă

  • 2 ouă

  • 2 linguri făină de grâu

  • sare

  • piper măcinat

  • 2 linguri ulei

Preparare:

Urzicile curațate și scuturate se pun la fiert. Se lasă să dea un clocot, apoi zema rezultată se scurge, se amestecă cu zeama de la o jumătate de lămâie și se bea ca un ceai acrișor. Urzicile rămase se amestecă cu frunzele de spanac spălate (dacă aveți leurdă, se pune tot acum), cu ceapa verde tocată  și cătelul de usturoi tăiat mărunt și se călesc câteva minute pe foc iute într-o lingură de ulei.

Apoi se scot într-un castron și se toacă cu blenderul. Peste amestec se pun cele două ouă, sarea, piperul si făina. Se amestecă toată compoziția pană iese de consistența unui aluat moale.

Din această compoziție se ia cu lingura și se pun în tigaia încinsă și unsă cu ulei tocinei verzi. Se prăjesc maxim un minut pe fiecare parte.

Merg calzi sau reci, cu salată, cu orez sau cu paste sau cu ce mai aveți la îndemână.

Eu am uitat să pun leurdă sau usturoi (deși aveam din ambele), dar tocineii verzi au ieșit foarte buni și mare parte din ei s-au mâncat imediat după ce au fost scoși din tigaie.

Poftă bună să aveți, că verdețurile au ieșit și avem din ce face mâncărici verzi. 🙂

PS. Am și câteva fotografii, dar telefonul refuză să le dea spre vizualizare. Deci, pe mai târziu. 😀

 

Later update

Așa cum am promis, revin cu fotografii.

CAM07979 CAM07975

snm.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Aphex

retete culinare, blog culinar

CLIPE DE RAI DIN IADUL MEU

SCRIE! Nu sta degeaba că degeaba stai

Ivanna

Rocks

alex lamba

texte publicate

Cristina Boncea

01.01.1998

UN BLOG KRIMINAL

mystery • crime • noir • thriller

Lecturi si Arome

retete simple pentru oameni simpli

Cartea de la ora 5

Momentul de răsfăț literar al zilei

Ruxandra Banici

- jurnal de bord, nu blog -

aiciscriu.eu/

Just another WordPress.com site

Searching For Elsewhere

Find your reason to travel

Frică

Nu frica ucide ci absența ei.

Muzeul de Fotografie

o initiativa Alex Galmeanu

Satul celor 70 de bordeie

Un sat izolat de tigani din judetul Covasna aflat pe un deal pitoresc

Adrian Georgescu

Scriu iute și piperat

Doar un scutec să-ţi mai pun

Copiii se cresc cu dragoste. Restul e marketing.

Atâtea lucruri de trăit, atât de puţin timp

Scriu povești despre viață și oameni ca tine.

Joc si Emotii

Blog Otilia Mantelers

In Jurul Kadiei

pas cu pas, prin viață

Victor Ilina

O încercare

jurnaldegrasa

jurnal de grasa

Fosile şi pietre

Just another WordPress.com site

Casa Jurnalistului

Just another WordPress.com site

Playful Monkeys

Don't panic! Parenting can be fun!

Povestirile lui Victor

Trăiți, bă, trăiți, că de murit nu e nici o scofală!

Blogul unei tipe oarecare

"O zi în care nu ai râs este o zi pierdută"

razvanvanfirescu.wordpress.com/

Despre finețea relaxării

ÎNSEMNĂRI DIN COLŢU' HĂRŢII

THE UGLY BAD BEAR'S BLOG • EST. 2006

35+, by Corina Ozon

No matter the distance, there are connections.

Balet la superlativ

First comes the sweat. Then comes the beauty if you're very lucky and have said your prayers. (George Balanchine)

%d bloggers like this: